Kuře plněné nádivkou z tykve a špenátu - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  cibule, 1 stroužek česneku, 10 dkg tykve, 3 lžíce olivového oleje, 50 dkg špenátu, sůl, mletý pepř, 2 dkg žemlí, 1.5 lžičky rozmarýnu, 15 dkg nivy, 1 velké kuře, červené víno, máslo
Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek rozetřeme. Tykev nakrájíme na kostičky. Opečeme na oleji. Listy špenátu zbavíme stonků, několikrát propereme a nakrájíme na tenké proužky. Asi 3 minuty dusíme na pánvičce s cibulí, česnekem a tykví. Směs ochutíme solí a pepřem, přidáme ve vodě namočenou housku, rozmarýn a strouhaný sýr. Dobře promícháme. Oprané kuře osolíme a naplníme připravenou nádivkou. Pečeme na másle v dobře vyhřáté troubě (při 200 °C) asi 1 hodinu. Během pečení podléváme vínem, které jsme smíchali v poměru 1:1 s vodou.
Příloha: pečené brambory

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka