Kuře po bzenecku - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1  kuře, 15 dkg másla, 1  mrkev, 1  kedlubna, 1  pórek, 10 dkg zeleného hrášku, 3 dl kysané smetany, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 1 dl bílého vína, citrón, vegeta
Kuře naporcujeme, osolíme a upečeme doměkka na másle. Po upečení vyjmeme z výpeku, do kterého vložíme na jemné nudličky nakrájenou mrkev a kedlubnu. Mírně podlijeme a podusíme tak, aby zelenina zůstala na skus křupavá. Přidáme bílé víno, hrášek a na plátky nakrájený pórek. Podusíme, zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a necháme mírně povařit. Vínem upravíme hustotu omáčky. Do hotové omáčky vložíme naporcované upečené kuře, prohřejeme, dochutíme a podáváme s brambory nebo máslovými noky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka