Kuře po havajsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře, 3 stroužky česneku, 1/2  citrónu, 1 lžička mleté papriky, 5 dkg rajčatového protlaku, 63 dl bílého vína, 10 dkg sterilovaného hrášku, 3 dkg másla na pokapání, 3  červené papriky, zelená petrželka, 40 dkg vařené rýže natural, sůl
Kuře potřeme utřeným česnekem, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme paprikou, vně i uvnitř, a dáme na hodinu do chladu. V kastrolu vyškvaříme tuk z kuřete, přidáme jemně nakrájený česnek, na proužky nakrájené papriky, podlijeme vývarem a krátce podusíme. Přidáme protlak, vložíme kuře. Dusíme doměkka, občas podlijeme, měkké kuře vyjmeme, přidáme víno, vysmahneme, přidáme rýži, hrášek, promícháme, prohřejeme a dáme na talíř.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka