Kuře podle španělského způsobu - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře, 10 dkg oleje, 8 dkg cibule, 12 dkg zelených paprik, 12 dkg rajčat, 4 dl vývaru z drůbeže, 25 dkg rýže, česnek, sůl, šafrán, bobkový list, feferonka, zelená petrželka, špičky chřestu, vejce uvařené natvrdo
Větší kuře se vykuchá, opláchne a rozčtvrtí. Jednotlivé díly se osolí, vloží do horkého oleje a opečou do zlatohněda (doporučuje se připravovat v keramickém nádobí). Opečené kuře se vyjme, do zbylého tuku se přidá drobně krájená cibule, která se osmahne do růžova, nadrobno sekaný oloupaný česnek, na kousky krájený zelený paprikový lusk zbavený jader a na čtvrtky krájená rajčata. Vše se krátce podusí. Do kastrolu s podušenou směsí zeleniny se vloží opečené kuře a zalije se vývarem z drůbeže. Když se obsah začne vařit, přidá se sůl, trochu šafránu, bobkového listu a spařená, propláchnutá rýže. Jakmile se směs začne znovu vařit, přikryje se kastrol poklicí a vloží do horké trouby. Po 15 až 20 minutách je pokrm hotov (nesmí být mazlavý, rýže musí zůstat sypká). Nakonec se ozdobí sekanou zelenou petrželí, krájenými pfeferonkami, uvařenými špičkami chřestu a plátky natvrdo uvařených vajec.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka