Kuře s květákem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře, květák, sůl, 5 zrnek celého pepře, 20 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1  cibule, 3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 šálek smetany, mletý pepř, muškátový květ, zelená petrželka
Kuře vložíme do vařící osolené vody, přidáme celý pepř, kořenovou zeleninu, cibuli a uvaříme doměkka. Květák uvaříme v osolené vodě a scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vývarem z kuřete a dobře provaříme v hustší omáčku. Zalijeme ji smetanou, prohřejeme, přecedíme, přisolíme a přidáme muškátové koření. Vložíme do ní porce kuřat, na růžičky rozebraný květák a prohřejeme. Dochutíme petrželkou, příp. citron. šťávou. Podáváme s rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka