Kuře s ovocem - recept cpt. Cooka
2 porce:  1  kuře, 8 dkg másla, sůl, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce cukru krupice, 2  jablka, 2 plátky ananasu, 5 cl šlehačky, 1 lžíce mandlí, 3 cl koňaku
Očištěné kuře rozpůlíme, kůži sejmeme, osolíme je a na másle je po obou stranách opečeme. Pak dusíme přiklopené bez podlévání do měkka. Zatím připravíme přílohu. Ovoce: na suché pánvi zkaramelizujeme cukr na světlý odstín, zalijeme několika lžícemi vody, povaříme, přidáme citrónovou šťávu, máslo, vložíme na kolečka nakrájené ovoce, nejdříve jeden druh, prohřejeme, dáme stranou, pak druhý druh (místo jablek mohou být banány a místo ananasu broskve) a nakonec přidáme do této šťávy koňak, ušlehanou smetanu bez cukru, promícháme, ale nevaříme. Na mísu upravíme kuře rozdělené na čtvrtky, obložíme ovocem a posypeme mandlemi nakrájenými na nudličky a opraženými na kousku másla s cukrem, aby měly leskly povrch. Takto upravené kuře s ovocnou přílohou čítáme půlku na osobu. Možno podat rýži mírně ochucenou kořením karí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka