Kuře s routou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře, sůl, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička mleté papriky, 2 listy routy, 10 dkg másla, 1  šalotka nebo několik mladých cibulek, 1 lžíce sekané routy, 1 lžička citrónové šťávy, sůl, mletý pepř
Kuře osolíme, potřeme zázvorem a paprikou, do břišní dutiny vložíme routu a na grilu upečeme dozlatova. Mezitím drobně posekanou routu utřeme s máslem, jemně pokrájenou cibulkou a po kapkách vetřeme citrónovou šťávu, osolíme a přidáme čerstvě umletý pepř. Máslo vytvarujeme do válečku, zabalíme do fólie a dáme do chladničky. Upečené kuře rozdělíme na porce, na každou dáme kolečko routového másla. Podáváme s brambory nebo rýží. Routové máslo podáváme i ke grilovaným rybám, telecímu masu, nebo jako pomazánku na obložené chlebíčky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka