Kuře v bílé omáčce - recept cpt. Cooka
2 porce:  20 dkg vykostěného kuřete, 15 dkg sterilovaného hrášku, 15 dkg sterilované mrkve, 3 dkg másla, cibule,

Na omáčku: 2.5 dl mléka, 3 lžičky hladké mouky, sůl, moučkový cukr, bobkový list, nové koření, ocet

Do misky vložíme máslo, maso nakrájíme na kostky, smícháme s nasekanou cibulí, nasypeme na máslo, osolíme, dusíme v mikrovlnné troubě 4 minuty. V jiné nádobě promícháme opraný hrášek a kostičky mrkve, zahříváme v troubě 8 a necháme stát přikryté ještě 5 minut. Štávu z kuřete zaprášíme moukou, rozmícháme a za stálého míchání přilijeme mléko. Pak přidáme další ingredience na omáčku. Omáčku i kuře povaříme 3 minuty. Zeleninu na talíří přeléváme omáčkou s kuřetem a podáváme s rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka