Kuře Virginia - recept cpt. Cooka
2 porce:  2  kuřecí prsíčka (celá s kostí), 7 dkg másla, 8 dkg šunky, glutasol, olej na potření fólie, 2 plátky šunky, 2  žampióny,

Hroznová omáčka: 2 dkg másla, 5 dkg hladké mouky, 3 dl vývaru ze slepice, 6 dkg čerstvého nebo kompotovaného hroznového vína, glutasol, citrónová šťáva, moučkový cukr, sůl

Kuřecí prsa zbavená kůže se popráší glutasolem a nechají asi 10 - 15 minut odležet. Pak se zabalí do aluminiové fólie potřené olejem, položí na pánev a prudce se pečou na roštu nebo v troubě asi 10 minut. Z částečně opečených kuřecích prsíček se odstraní fólie, potřou se máslem a pečou se na pánvi 15 - 20 minut. Pak se obrátí, potřou znovu máslem a upečou do měkka.
Upečená nevykostěná prsíčka se položí na plátek opečené šunky, přelijí se připravenou hroznovou omáčkou a ozdobí podušenou žampiónovou hlavičkou.
Příprava hroznové omáčky: Do rozpuštěného másla se přidá hladká mouka a lehce se osmaží. Zásmažka se zalije nemastným vývarem ze slepice a za stálého míchání se vaří do zhoustnutí. Omáčka se ochutí glutasolem, citrónovou šťávou a trochou cukru, podle potřeby se přisolí a nakonec se procedí. Před podáváním se do procezené omáčky vloží bobule hroznového vína (druh bez jadérek) a nechá se lehce povařit. Hotová omáčka musí být hustá.
Příloha: vařená rýže nebo smažené bramborové hranolky

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka