Kuře Yassa - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře, 6 lžic oleje, 3 zelené citróny, 3  cibule, 1  feferonka nebo lžička mleté pálivé papriky, sůl, mletý pepř
24 hodin před přípravou dáme marinovat na menší kousky nasekané kuře do směsi dvou třetin oleje a citrónové šťávy, drobně nakrájené cibule a rozdrcené papričky, občas promícháme. V den přípravy maso na lžíci rozehřátého oleje zprudka opečeme. Na zbylém oleji osmahneme cibuli z marinády, přidáme ji k opečenému masu, podlijeme marinádou a dusíme doměkka. Během dušené podléváme horkou vodou a ke konci osolíme a opepříme. Podáváme s rýží a obložíme na plátky nakrájeným zbylým citrónem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka