Kuře zadělávané s květákem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře, 4 dl vody, sůl, kousek mrkve, kousek celeru, kousek petržele, 1  cibule, 2 lžíce rostlinného tuku, 3 lžíce hladké mouky, 15 l smetany, 1/2  květáku, muškátový květ, zelená petrželka
Porce kuřete zalijeme v tlakovém hrnci vařící vodou, přidáme sůl a zeleninu a pod tlakem vaříme 15 minut. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme prochladlým vývarem z kuřete, rozšleháme a za častého míchání uvaříme hustou omáčku, zjemníme ji smetanou a procedíme. Do omáčky vložíme porce kuřete a malé růžičky zvlášť uvařeného květáku, přidáme muškátový květ, sekanou petrželku a sůl a krátce povaříme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka