Kuře zapečené v rýži se sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2  kuřete, sůl, 25 dkg rýže, 4 dkg oleje, 3/4 l vývaru (z bujónové drůbeží kostky), 4 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 1/2 l slepičího vývaru, 2 lžíce husté kysané smetany, 1  žloutek, 1/4  citrónu, zelená petrželka, 8 dkg tvrdého sýra na strouhání
Kuře uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme, kůži stáhneme, maso obereme z kostí a nakrájíme na kousky. Horkou vodou propláchnutou rýži osmahneme na tuku, podlijeme horkým vývarem z bujónové kostky a dusíme ji skoro doměkka. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme a rozvaříme ji vývarem z kuřete, nakonec přidáme smetanu, žloutek, kůru a šťávu z citrónu a rozsekanou petrželku. Do zapékací misky urovnáme rýži ve tvaru věnce, do středu dáme nakrájené maso, vše přelijeme omáčkou a hustě posypeme sýrem. Pokrm zapečeme v troubě.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka