Kuřecí kostky Kung-pao - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg kuřecích prsíček, 5 dkg loupaných neslaných burských oříšků, 3 sušené chilli papričky,  trochu kedluben nebo celeru, 1 lžička škrobové moučky, 2  bílky, 1 lžíce žlutého vína, vepřové sádlo, sůl, 1/2 lžičky glutasolu (Wej-su), 1 lžička sójové omáčky
Na kostičky nakrájené maso z kuřecích prsou důkladně promícháme s bílkem a škrobovou moučkou, necháme chvíli odležet. Na rozpáleném sádle dopoloměkka osmažíme kedlubnu nebo celer nakrájené na stejně velké kousky jako maso. Vyjmeme, přidáme trochu sádla a vhodíme arašídy a pálivé chilli papričky. Krátce osmahneme, přidáme maso obalené bílkem a za stálého míchání necháme změknout. Nakonec vhodíme hotovou zeleninu, ochutíme Wej-su, sójovou omáčkou, popřípadě dosolíme. Má mít jen velmi málo šťávy.
Stejným způsobem můžeme připravovat kung-pao z vepřového masa.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka