Chřestový krém - recept cpt. Cooka
6 porcí:  30 dkg sterilovaného chřestu, 5 dkg másla, 6 dkg hladké mouky, 1 dl mléka, 1.5 dl smetany (se 12% tuku), 1  žloutek, 9 dl vývaru z masoxu, muškátový oříšek, zelená petrželka, sůl
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem, rozšleháme a povaříme 15 minut za častého míchání. Z chřestu oddělíme část hlaviček pro ozdobu, ostatní chřest rozmixujeme s nálevem a trochou vývaru, přidáme do polévky a povaříme 5 minut. Polévku osolíme, zjemníme mlékem, necháme přejít varem, přilijeme žloutek rozšlehaný se smetanou, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a přihřejeme téměř k varu. Polévku posypeme drobně pokrájenou petrželkou a ozdobíme chřestem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka