Kuřecí prsa na žampiónech - recept cpt. Cooka
1 porce:  1  kuřecí prsíčko (podle velikosti), 2 dkg hladké mouky, 3 dkg oleje, 2 dkg másla, 3 dkg žampiónů, 5 cl přírodního bílého vína, 7 cl šťávy z telecí pečeně, 20 dkg rajčat, 5 dkg šunky, zelená petrželka, 3 dkg tvrdého sýra, 2 dkg strouhanky, sůl
Prsíčka z menších kuřat zbavená kůže se osolí, obalí v mouce a opečou se na oleji do zlatova. Přidá se máslo, na plátky nebo na kousky krájené žampióny, trochu přírodního bílého vína, šťáva z telecí pečeně a prsíčka se udusí do měkka. Jednotlivé porce je možno zdobit žampiónovými hlavičkami podušenými na másle a zastříknutými trochou bílého vína. Vhodnou přílohou jsou zapečená rajčata plněná směsí drobně krájené nebo mleté šunky, sekané zelené petržele, strouhaného sýra, strouhanky a másla.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka