Kuřecí prsíčka Mexicana se salátem - recept cpt. Cooka
4 porce:  

Na salát: 60 dkg zelí, 2  cibule, 1  paprika (červená), 1  zelená paprika, 8 lžic oleje, 4 lžíce octa, sůl, mletý pepř,

Na maso: 1 kg brambor, 4 lžíce olivového oleje, sůl, kmín, 60 dkg kuřecích prsíček

Bílé zelí nastrouháme najemno. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme. Paprikové lusky omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Dohladka ušleháme olej, ocet, sůl a pepř. Vmícháme se zbylými přísadami do salátu a necháme vsáknout.
Oloupeme brambory a podélně je rozčtvrtíme. Rozložíme na plech, který můžeme potřít česnekem, pokapeme olejem, trochu osolíme a posypeme kmínem. Při 220 °C pečeme asi 45 minut. Asi po 25 minutách snížíme teplotu na 200 °C. K bramborám přidáme filety z kuřecího masa a doměkka je upečeme. Na talířích úhledně rozložíme maso, brambory a salát.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka