Kuřecí řízek ve špekovém kabátku - recept cpt. Cooka
4 porce:  10 dkg žampiónů, 2 lžíce másla, 4  kuřecí řízky, 8 plátků slaniny, mletý pepř, sůl, 2 lžíce sekané zelené petrželky, 1 stroužek česneku
Žampióny nakrájíme, česnek utřeme se solí a obojí na horkém másle asi 5 minut podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku petrželky, promícháme a necháme vychladnout. Řízky naklepeme, osolíme, okořeníme a naplníme houbovou směsí. Řízky zabalíme a upevníme párátkem. Každý zarolovaný řízek obalíme dvěma plátky špeku. Pečeme 15 minut a podáváme s brambory nebo pečivem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka