Kuřecí řízky s tykví po provensálsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  kuřecí řízky, 1 lžíce oleje, 1  cibule, bazalka, tymián, dobromysl, zelená petrželka (celkem směsi koření 1/2 lžíce na porci), 40 dkg tykve, 6 lžic kečupu, sůl, mletý pepř
Kuřecí řízky naklepeme a dáme je na oleji péci do trouby. Po 10 minutách přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a hustě posypeme provensálskou směsí koření. Mezitím oloupanou tykev nakrájíme na 1 x 1 cm velké kostky, které necháme 10 minut povařit ve slané vodě. Když mají kuřecí řízky opečenou dozlatova vrchní stranu, vyjmeme je, na dno pekáčku navrstvíme uvařenou tykev, na ni položíme řízky, zalijeme kečupem, který jsme osolili a opepřili, a necháme ještě 10 minut péci.
Příloha: vařený brambor

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka