Jarní polévka - recept cpt. Cooka
6 porcí:  máslo, zelená petrželka, 1/4 kg šťovíku, sůl, 2 dl zeleného hrášku, 1/4 kg nových brambor, 1/4 kg chřestu, smetana (kysaná), 2  žloutky
Na másle produsíme trochu sekané zelené petržele a šťovík. Dobře udušenou zeleninu pak podlijeme osolenou vodou, přidáme jemný zelený hrášek, oloupané a rozkrájené nové brambory a pokrájený chřest (ovšem pouze jedlé části). Do polévky vložíme nejdříve hrášek, který potřebuje k vaření delší doby, a teprve potom chřest a brambory. Jakmile je vše měkké, zlepšíme chuť přimícháním několika lžic sladké nebo kyselé smetany. Do polévkové mísy připravíme s kouskem másla rozetřené žloutky a hotovou, horkou polévku na ně nalijeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka