Kuřecí špíz se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg šalotky, 2 dl červeného vína, sůl, mletý pepř, 1 lžička tymiánu, 1  bobkový list, 1  lilek, 1  kuře rozdělené na kousky (po čtyřech na porci), 3 lžíce oleje
Šalotku oloupeme, necháme několik minut podusit a dáme stranou. Trochu soli, pepře, víno, tymián a bobkový list promícháme a dáme do mísy. Menší lilek nakrájíme na kolečka. Kuřecí kousky se šalotkou a lilkem dáme do připravené směsi na 2 hodiny do ledničky. Na grilovací jehly střídavě napichujeme lilek, maso a cibulku. Potíráme olejem a marinádou. Necháme 15 minut grilovat.
Příloha: kečup a bílé pečivo

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka