Mexické kuře na ananasu - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře, 5 lžic hladké mouky, 3 lžíce oleje, 2 dl pomerančové šťávy, 10 dkg rozinek, 1 dl rumu, 1/4 lžičky mleté skořice, 1/4 lžičky mletého hřebíčku, 25 dkg ananasu nakrájeného na kousky, 10 dkg spařených, oloupaných a nasekaných mandlí, sůl, mletý pepř
V misce smícháme mouku se solí a pepřem a ve vzniklé směsi rozporcované kuře obalíme. V hlubší pánvi rozpálíme olej a na něm kuře opečeme do hněda po obou stranách. Kuře přeneseme do pekáče. Smícháme všechny ostatní přísady mimo mandlí (ananas i z konzervy) a vzniklou směs nalijeme na kuře. Pečeme v rozpálené troubě při 170°C asi 40 minut. Během pečení kuře několikrát podlijeme. Posypeme mandlemi a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka