Nadívané kuře z Gödöllö - recept cpt. Cooka
4 porce:  1.4 kg kuřete, 10 dkg čerstvých hub, 15 dkg kuřecích jater, 10 dkg másla, 2 dkg soli, 3 g mletého pepře, 3 dkg zelené petrželky, 4  housky, 2 dl mléka, 4  vejce, 1 g majoránky, 20 dkg slaniny, 5 cl oleje
Houby omýt a pokrájet na malé kostičky. Podobně nakrájet i husí (kuřecí) játra a oboje osmahnout v polovině množství másla. Okořenit solí, mletým pepřem a petrželkou. Housky namočit do mléka. Žloutky smíchat se zbylým máslem, přidat připravenou směs hub s játry a rovněž dobře vymačkané housky. Okořenit solí, pepřem, majoránkou a vše promíchat. Nakonec přimíchat ušlehané bílky. Kuřata omýt a zvenku i zevnitř osolit. Rukou uvolnit kůži směrem od krku a do uvolněné kapsy mezi kůží a masem vměstnat připravenou náplň. Slaninu nakrájet na tenké plátky a obalit jimi prsa kuřete.Takto připravená kuřata položit do pekáčku a s trochou oleje péci v předehřáté troubě asi 160° dozlatova. Propečená kuřata naporcovat a podávat s čerstvě smaženými hranolky a salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka