Pečené kuře LIN - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg kuřete,

marináda: 2 lžičky mletého zázvoru nebo kus čerstvého jemně mletého, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce desertního vína, 1 lžička mleté skořice nebo kousky celé, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce rostlinného oleje,

omáčka:: papriková pasta, česnek, sůl, sójová omáčka

Očištěné kuře rozpůlíme a každou polovinu potřeme marinádou ze všech stran. Necháme na pekáčku odležet nejméně 2 - 3 hodiny v chladnu. Pak upečeme spolu se zbytkem marinády dočervena v troubě. Podle potřeby podlijeme vodou a občas kuře potřeme vypečenou šťávou.
Mezitím připravíme omáčku prostým smícháním přísad. Paprikovou pastu lze nahradit lžičkou směsi sladké a pálivé mleté papriky osmahnuté na pánvi s olejem. Kuře podáváme na stůl neporcované. Hosté si odlupují tyčinkami kousky křehkého kuřete a smáčejí v připravené omáčce.
Příloha: rýže nebo nudle a zeleninový salát

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka