Pečené kuře po staročesku - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře, sůl, citrónová šťáva, mletý zázvor, 6 dkg másla, 3 dl vývaru, 2.5 dkg hladké mouky, 25 dkg smetany, 5 dkg mandlí
Kuře naporcujeme, osolíme, zakapeme citrónovou šťávou, posypeme zázvorem, vložíme do vymazaného pekáčku, zastříkneme vývarem a pečeme pod poklicí v mírně horké troubě doměkka. Během pečení kuře přeléváme vypečenou šťávou. Měkké kuře vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, mírně orestujeme, zalijeme vývarem a povaříme. Nakonec přidáme smetanu, osolíme a dochutíme citrónovou šťávou. Na talíři kuře přelijeme omáčkou a posypeme opraženými, oloupanými a nasekanými mandlemi.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka