Pečené kuře z Podlesí - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře, sůl, mletý pepř, 5 dkg rostlinného tuku, 1 dl vody,

Na zálivku: 5 dkg slaniny, 10 dkg cibule, 10 dkg domácí klobásy, 1 hrst sušených hub, 4 dkg kečupu, 1 dl bílého vína

Na nakrájené a rozškvařené slanině orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájenou klobásu, předem uvařené a usekané houby, víno a podusíme. Nakonec přidáme vypečenou šťávu z kuřete a promícháme.
Kuře nasekáme na porce, osolíme, opepříme, vložíme do tukem vymazaného pekáčku, zastříkneme vodou a za občasného přelévání pečeme v troubě doměkka. Na talířích přelijeme zálivkou.
Příloha: brambory, rýže či hranolky

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka