Pikantní kuře s medem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře rozporcované, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce oleje, 1 dl vody, 4 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce škrobové moučky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička tabasca, 1 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky nastrouhaného zázvoru, 3 lžíce medu, 6  naťových cibulek nakrájených podélně na tenké plátky, sůl
Kuře obalíme ve směsi mouky se solí a na rozpáleném oleji opečeme do zlatova. Z pánve vyndáme kuře a odstraníme většinu oleje. V misce smícháme vodu, Solamyl, sójovou omáčku, protlak, citrónovou šťávu a Tabasco. Do pánve dáme zázvor a 1 minutu vaříme. Přidáme med a vaříme další minutu. Přilijeme směs Solamylu a koření a vaříme další minutu. Do pánve vrátíme kuře, zamícháme a dobře prohřejeme. Posypeme zelenou cibulkou, zamícháme a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka