Slepice s drobenkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2  slepice nebo předek z králíka nebo jedny husí drůbky, 1/8 kg drobenky nebo "slovenské rýže", 1  cibule, sůl, mletá paprika, 6 dkg tuku
Ovařenou slepici rozdělíme na kusy. Husí drůbky očistíme a buď trochu ovaříme, nebo hned syrové - rovněž tak králíka - rozdělíme a podusíme na zpěněné cibulce a sladké paprice. Když je maso poloměkké, přisypeme nahoru buď koupenou, nebo doma vyrobenou drobenku, zalijeme vše polévkou, zakryjeme a dáme do trouby dodusit. Podáváme s čerstvým salátem hlávkovým, okurkovým aj.
Dobrá sestava: Slepice, králík nebo drůbky jako maso živí, rýže nebo těstovina sytí a salát přidá látky ochranné.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka