Smažená kuřecí prsíčka (kotlet Pojarski) - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  kuřecí prsíčka, 10 dkg másla, sůl,  trochu hladké mouky, 2  vejce, strouhanka, olej, citrón, zelená petrželka
Prsíčka skrojíme tak, aby u nich zůstala jedna křídelní kost. Kůži z kosti odstraníme. Do prsíček uděláme nožem podlouhlé otvory. Z dobře vychlazeného másla ukrojíme 4 hranolky asi 4 cm dlouhé a vsuneme je do otvoru. Pak maso opět přitiskneme, aby otvor byl uzavřen. Rychle je posolíme, poprášíme moukou, obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Hned je smažíme. Nejdříve prudčeji, pak zvolna dosmažíme. Hotové klademe na papírové ubrousky k okapání. Před podáváním je pokapeme máslem. Zdobíme dílky citrónu a petrželkou.
Příloha: dušený hrášek s karotkou

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka