Smažená slepice - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  přední čtvrtky slepice, sůl, kořenová zelenina, 1/2 menší cibule, 2  vejce, strouhanka, olej na smažení, máslo na pokapání
Slepici uvaříme v osolené vodě se zeleninou do měkka. Pak sejmeme kůži a maso vykostíme. Nakrájíme na ploché porce. Posolíme je, obalíme v rozšlehaných vejcích, strouhance a usmažíme. Necháme na papírových ubrouscích okapat. Před podáváním pokapeme máslem a přidáme plátky citrónu.
Obměny:
1. Do ušlehaných vajec přidáme strouhaný parmezán nebo čedar.
2. Obalíme v těstě z vajec, mouky a sodovky.
3. Do vaječného těsta přidáme lžičku rajčatové pasty.
4. Do vaječného těsta přidáme mladý hrášek samotný nebo smíchaný s jemně nakrájenou šunkou.
Příloha: malé brambory sypané petrželkou, saláty

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka