Thajské kuře - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg kuřecích prsíček nakrájených na malé kousky, 3  cibule nakrájené na proužky, 4  brambory oloupané a nakrájené na kostičky, 1 dl kokosového mléka, 2 lžičky krystalového cukru, koriandr, estragon, 2  hřebíčky, 5  chilli papriček, 1 stroužek rozdrceného česneku, 2  jarní cibulky, zázvor, muškátový oříšek, 1 lžička oleje
Koriandr, estragon a mletý hřebíček opražíme nasucho (bez oleje) na rozpálené pánvi. Odstraníme z ohně. Směs přesypeme do hmoždíře, přidáme malé chilli papričky nasekané na kousky, mladou zelenou cibulku nasekanou nadrobno, zázvor, muškátový oříšek a olej a utřeme. V pánvi rozpálíme zbytek oleje a na něm opražíme cibuli a brambory. Po pěti minutách dáme na stranu. Do pánve přidáme maso nakrájené na kousky a opečeme. Přidáme polovinu kokosového mléka a vaříme asi 30 minut. Maso dáme stranou a držíme v teple. Do pánve vrátíme směs z hmoždíře, krátce osmahneme a přidáme zbytek kokosového mléka. Vrátíme maso zpátky do pánve, přidáme cibuli a brambory, zamícháme a přidáme cukr. Vaříme na mírném plameni dalších 20 minut.
Příloha: rýže

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka