Zlínské kuřecí závitky - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg kuřecích prsíček, 30 dkg anglické slaniny, 1 lžíce rozinek, 2 lžíce vlašských ořechů, 2 lžíce sušených hub, 1  vejce, 2 lžíce olivového oleje,

Marináda: 1 lžíce bílého vína, 5 lžic sójové omáčky, 1 lžička octa, 1  cibule, sůl, 2 lžíce medu

Kuřecí prsa nařízneme a do tvaru plátku a rozklepeme na řízek. Do připravené marinády v misce řízky naložíme na půl hodiny i déle. Pak je vyjmeme a necháme okapat. Na každý položíme plátky slaniny. Pak si připravíme nádivku. Na pánvi na troše oleje osmahneme pokrájené ořechy, velmi opatrně, aby nezhořkly. Přidáme máčené a povařené houby, rozinky, zakápneme vínem, přidáme cukr, sójovou omáčku, trošku octa. Necháme vydusit a pak přidáme vejce, zamícháme a necháme ztuhnout. Vzniklou nádivku dáváme na plátky kuřete se slaninou, svineme, sepneme jehlicemi nebo párátky a závitky rychle osmahneme ze všech stran. Zbytek marinády doplníme v zapékací míse trochou oleje, vložíme závitky, přidáme případné odřezky masa, šťávu z hub a v troubě dopečeme.
Ze závitků před podáváním odstraníme jehly, pokrájíme je napříč na tenké plátky a polijeme omáčkou.
Příloha: vařené nové brambory

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka