Krocaní stehna na zázvoru - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  krocaní stehna, 15 dkg másla, 10 dkg cibule, sůl,  trochu mletého pepře, 1 dkg mletého zázvoru, 1/2 l smetany, 5 dkg hladké mouky
Dobře očištěná krocaní stehna vykostíme a naporcujeme na větší kusy. Na másle je opečeme dorůžova, osolíme, opepříme. Opečené maso vyndáme a na zbylém tuku dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji zázvorem, zalijeme vývarem a na tento základ dáme do trouby dusit maso přikryté pokličkou. Dusíme za častého přelévání. Hotové porce vyjmeme, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme hladkou moukou, znovu zasmahneme, zalijeme smetanou. Povařenou omáčku rozmixujeme a přelejeme jí hotové maso. Znovu trochu povaříme.
Příloha: jemný knedlík vařený v ubrousku

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka