Dušená divoká kachna - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  divoká kachna, 10 dkg anglické slaniny, 1  mrkev, 1  petržel, celer (stejný kus jako petržele), 1 středně velká cibule, 5 zrnek celého pepře, 3 zrnka nového koření, 2  hřebíčky,  trochu citrónové kůry, 1/4 l červeného vína, 1 lžíce másla, 1.5 lžíce hladké mouky, citrónová šťáva, moučkový cukr
Očištěnou kachnu rozčtvrtíme a osolíme. V kastrole vyškvaříme do sklovita drobně pokrájenou slaninu, přidáme na kroužky pokrájenou cibuli a vše necháme osmahnout. Pak položíme díly kachny a po obou stranách ji opečeme. Přidáme koření, citrónovou kůru a zalijeme vínem. Dusíme do měkka za častého obracení. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a přidáme ji do šťávy na kachně. Dusíme ještě asi 15 minut na mírném ohni. Maso vyjmeme, uložíme na teple a šťávu mixujeme i se zeleninou. Ochutíme citrónovou šťávou a cukrem. Je-li třeba, obarvíme šťávu hnědým cukrem.
Příloha: jemné noky nebo knedlík, kompoty nebo ovocný salát

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka