Husí krk nadívaný - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  husí krk, 1/4 kg vepřového masa, 1  vejce na tvrdo, sůl, muškátový květ, majoránka, 1 lžíce vepřového sádla ()
Když husu stahujeme, odřízneme opatrně kůži z krku co nejhlouběji na prsou. Nejprve ji na jednom konci zašijeme, pak naplníme a potom zašijeme i na druhém konci. Nadívaný krk buď ovaříme v polévce, nebo jej zakrytý udusíme na trošce omastku. Nádivku umeleme z kousku syrového vepřového masa, osolíme, okořeníme, ale housku nepřiléváme. Můžeme dovnitř vsunout i na tvrdo vařené vejce, husí krk pokrájený za studena pak velmi pěkně vypadá. Podáváme teplý se zeleninou a brambory, studený s chlebem a salátem nebo s okurkou či rajčetem.
Dobrá sestava: Husí krk nadívaný, chléb nebo brambory a zelenina nebo salát. Masitá nádivka živí, chléb nebo brambory sytí a salát nebo zelenina přidají látky ochranné.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka