Husí stehna v šouletu - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  husí stehna (odkrojená u páteře v druhém kloubu), 2 lžíce husího sádla, 1 menší cibule, 3 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, mletý zázvor, vývar
Husí stehna nakrojíme v kloubech, aby byly 4 porce. Posolíme je, opečeme na sádle po celém povrchu. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme drobně usekaný česnek, promícháme, aby se osmažil, a podlijeme vývarem z husí kostry. Dusíme do měkka.
Zvlášť vaříme přes noc namočený opraný hrách. Nesolíme jej, aby neztvrdl. Jedlou sodu nepřidáváme. A rovněž zvlášť vaříme se lžičkou sádla oprané velké kroupy, které osolíme. Po uvaření oboje smícháme, vložíme do zapékací hlubší mísy, přidáme šťávu ze stehýnek a porce masa vložíme do středu této směsi. Pečeme asi 1/4 hodiny, až povrch mírně zrůžoví.
Příloha: podélně nakrájené sladkokyselé okurky nebo zelené saláty

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka