Kachna nebo mladá husička pečená - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  husa nebo kachna, sůl, kmín, 6 dkg másla ()
Mladou husu nebo kachnu osolíme i okmínujeme zevnitř i zvenčí. Položíme prsy dolů, podlijeme trochou horké vody, je-li zcela libová, dáme kousek másla nebo sádla a pečeme za častého polévání šťávou do zlata. Je-li pták příliš tučný, výjimečně do něho pícháme vidličkou, ale jen do vrstvy sádla, aby se sádlo lépe vypeklo. Občas je sléváme, aby se nepřepálilo. Později ptáka obrátíme a na hřbetě dopečeme do zlata. Kachnu pečeme 3/4 až jednu hodinu, mladou husičku 1 až 1.5 hodiny a tučnou husu i 2.5 hodiny.
Dobrá sestava: Mladá husička nebo kachna, brambory a okurkový salát. - Mladá husička nebo kachna a bramborou salát. - Tučná husa, knedlíky a zelí. Maso živí bílkovinami, příkrm sytí a zelenina dodá látky ochranné.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka