Kachna po portugalsku - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1  kachna, 1 lžíce oleje, 3 dkg másla, 1  cibule, 1 zelená paprika, 1/4 kg rajčat, 3 dkg hladké mouky, vývar z drůbků, 1 dl červeného vína, mletá paprika, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř
Rajčata ponoříme na okamžik do vařící vody, oloupáme je a rozkrájíme na čtverečky. Očistěnou kachnu rozstříháme na porce, osmažíme na směsi másla a oleje do zlatohněda a přeložíme do kastrolu. V tuku od opékání osmažíme drobně krájenou cibuli a zelenou papriku (papriku i rajčata můžeme rovněž použít zmrazené), přidáme připravená rajčata, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme trochou vývaru z drůbků a vínem a přivedeme k varu. Směs nalijeme na připravené porce kachny, přidáme sůl, pepř, mletou papriku, rozetřený česnek a pečeme, až je kachna měkká. Při pečení kachnu poléváme šťávou a podléváme malým množstvím horkého vývaru.
Příloha: dušená rýže

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka