Kachna po soloňském způsobu - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kachna, 1 sklenka koňaku, cibule, 1 stroužek česneku, 3  rajčata, tymián, saturejka, rozmarýn, sůl, mletý pepř, 1  houska
Utřeme kachní játra, rozsekáme cibuli a česnek, přidáme směs suchých bylinek a nakrájenou housku. Pokropíme koňakem, osolíme. Vzniklou kašovitou hmotu necháme odpočinout. Pak vytřeme vnitřek kachny kašovinou a necháme v chladnu rozležet. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájená rajčata, podlijeme vodou a pečeme doměkka. Pak rozdělíme na porce a necháme ve šťávě provařit, aby z nádivky zahoustla. Šťávu procedíme na kachnu a podáváme s brambory.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka