Kachní prsa s pomerančovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg kachních prsíček, sůl, olej, rozmarýn, bílý pepř, zelený pepř, červený pepř,

Na omáčku: 1  pomeranč, 1 lžíce másla, 1/4 l šťávy z pečených prsou, 1 lžíce pomerančového džemu, sůl, mletý pepř, 1/8 l sladké smetany, krystalový cukr

Kachní prsa osolíme, opepříme třemi druhy pepře, posypeme rozmarýnem a necháme odležet asi 2 hodiny. Potom opečeme na oleji dorůžova.
Omáčka: Cukr necháme zkaramelizovat, zalijeme pomerančovou šťávou a svaříme. Poté přidáme výpek z masa, pomerančovou marmeládu a povaříme. Zjemníme máslem a smetanou. Ke konci můžeme zakápnout pomerančovým likérem. Kachní prsa servírujeme středně propečená (medium) s čerstvě podušenou zeleninou (mrkev, brokolice apod.).

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka