Pečená kachna v rýži s hrachem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kachna, 1/4 kg hrachu, 1/4 kg rýže, 2 dkg vepřového sádla, 1  cibule, sůl, česnek, mletý pepř, kmín
Kachnu osolíme na povrchu i uvnitř, vložíme do pekáče, posypeme kmínem a upečeme do měkka. Při pečení kachnu obracíme, poléváme mastnou šťávou a podléváme malým množstvím horké vody. Den předem namočený hrách uvaříme bez míchání do měkka. Opranou rýži osmažíme na sádle, zalijeme vodou a udusíme do měkka. Upečenou kachnu rozstříháme na porce a vložíme do pekáčku. Drobně krájenou cibuli usmažíme na kachním sádle do růžova, smícháme s dušenou rýží, vařeným hrachem, pepřem a třeným česnekem a urovnáme na porce kachny. Pokropíme šťávou z kachny a v mírné troubě zapečeme. Podáváme s hlávkovým salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka