Pečená nadívaná kachna - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kachna, 30 dkg vepřové kýty (podle velikosti kachny), 2  rohlíky, 1.5 dl mléka, 10 dkg slaniny, kachní játra, 2  vejce, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř,  špetka nového koření,  trochu strouhané citrónové kůry
Příprava náplně: maso s játry na strojku dvakrát umeleme, strojkem protlačíme v mléce namočené na plátky nakrájené vymačkané rohlíky od předchozího dne. Přidáme na drobno nakrájenou slaninu, do pěny ušlehaná vejce, česnek se soli, koření a citrónovou kůru. Vše dobře promícháme.
Příprava kachny: z vykuchané kachny odkrojíme v kloubu křídla, odřízneme nohy, vykrojíme krk a kůži můžeme ponechat. Pak kachnu na hřbetě rozřízneme a ostrým nožem opatrně oddělíme maso od kostry. Nesmíme porušit maso ani kůži. Takto vznikly plát posolíme, naplníme nádivkou a zašijeme. Převážeme ještě motouzem do tvaru válečku tak že klademe smyčky motouzu hustě vedle sebe. Povrch posolíme, vložíme na pekáč a mírně podlijeme. Při pečení kachnu často obracíme a poléváme vypečenou šťávou. Jakmile je kachna měkká, zahustíme šťávu lžičkou mouky a kouskem másla a povaříme.
Příloha: jemný knedlík, bramborový knedlík, salát z červeného nebo dušeného červeného zelí s jablky. Zbytek podáváme na studeno s francouzským zeleninovým salátem nebo okurkovým salátem smíchaným s rajčaty a paprikami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka