Plněná kachna po slezsku - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1  kachna, 25 dkg vepřového plecka, kachní játra, 5 dkg slaniny, 10 dkg šunky, 1 dl smetany, 2  vejce, 2 lžíce hladké mouky, 10 dkg žampiónů, sůl, mletý pepř, koriandr
Kachnu vykostíme (začínáme na hřbetní kosti naříznutím kůže a postupujeme z obou stran k břišní částí tak, že oddělujeme kostru od masové části). Vepřové maso jemně semeleme, játra mírně povaříme, aby se zpevnila. Do mletého masa přidáme vejce, mouku, smetanu, sůl a koření. Dobře promícháme. Slaninu a šunku nakrájíme na kostičky, žampióny na čtvrtky a lehce zamícháme do masové náplně. Vykostěný plát kachny osolíme a rozprostřeme na něj masovou náplň. Do středu vtlačíme úhledně nakrájená játra. Celý plát svineme do rolády, motouzem pevně zformujeme, podlijeme a pečeme na rozsekaných kostech kachny. Při pečení přeléváme výpekem. Podáváme s červeným zelím, bramborákem nebo knedlíkem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka