Bažant po myslivecku - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg bažanta, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 10 dkg anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 1/8 l bílého vína, 1/8 l vývaru (z masoxu), 25 dkg čerstvých hub, 4 lžíce másla, 15 dkg jarní cibulky, 1 lžička škrobové moučky, 4 lžíce smetany
Bažanta potřete solí a pepřem, obložte anglickou slaninou a svažte. Zahřejte olej v pánvi na střední teplotu, bažanta opečte do hněda, s vývarem a vínem nechte péci při nízké teplotě.
Očistěte houby, nakrájejte na malé kousky, polovinu másla zpěňte a houby 4 minuty mírně restujte. Oloupejte cibulky a opečte na zbylém másle do zlatova.
Bažanta vyndejte, upravte a přikryjte. Solamyl rozmíchejte se smetanou a nechte s vypečenou šťávou vzkypět. Houby a cibuli zahřejte v omáčce a dochuťte.
Tip: duste prsíčky dolů, aby bažant nevyschl, poté i s kůží grilujte do křupava.
Příloha: vařené brambory nebo selský chléb, květák a červené víno

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka