Holoubata nebo kuřata s nádivkou recept cpt. Cooka
4 porce:  4  holoubata nebo polovičku malých kuřat, 1/8 kg másla,

Nádivka: jako do telecího hrudí (viz příslušný recept)

Holoubata pečeme asi jen 1/2 hodiny, kuřata podle velikosti až 3/4 hodiny. Nádivku připravíme jako do telecího hrudí, ale ještě přidáme umleté vnitřnosti. Nádivkou naplníme volátka a pak podebereme také kůži na prsou, aby kapsa byla větší. Můžeme nadívat i břišní dutinu. Naplněnou kapsu zašijeme. Nadívanou drůbež položíme do pekáče prsy vzhůru, aby kapsa nepraskla.
Dobrá sestava: Nadívaní holubi nebo kuřata, brambory a salát nebo kompot. Maso živí, brambor a nádivka sytí a salát nebo kompot dodají látky ochranné.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka