Holubi na divoko - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  holubi, 1  cibule, 8 dkg slaniny, 1/2  celeru, sůl, mletý pepř, nové koření, hřebíček, 1  žemle
Jsou-li holubi již starší, nemůžeme je péci ani smažit, nýbrž dusíme je, aby byli dosti měkcí. Nejprve pokrájíme slaninu na kostičky, zpěníme na ní nakrájenou cibuli a očištěný celer s pepřem, novým kořením a hřebíčkem. Pak na to vložíme půlky holubů, ovšem prosolené, zakryjeme a necháme zvolna dusit. Občas podléváme. Když je maso měkké, vyjmeme vnitřnosti, žemli pokrájíme a osmažíme, oboje spolu umeleme a takto prolisovanou šťávu zahustíme.
Dobrá sestava: Holubi na divoko a brambory, salát nebo brusinky. Maso bílkovinami živí, brambory sytí a salát nebo kompot přidají látky ochranné.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka