Boef Stroganoff - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg hovězí svíčkové, 2  cibule, 4 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, 1/4 l vývaru, 1/2 lžičky hořčice, sůl, mletý pepř, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1  rajče, 1/8 l kysané smetany, 2  nakládané okurky, 10 dkg žampiónů, 1 sklenka šampaňského vína, 1 lžíce sójové omáčky nebo jižní omáčky
Hrubě nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na másle, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a 15 minut dusíme s hořčicí, solí, citrónovou šťávou. Přidáme smetanu, protlak, nakrájené rajče a okurky a podušené houby. Maso nakrájené na drobné kostky nebo nudličky osolíme, opepříme, prudce opečeme na másle (uvnitř má být růžové), smícháme s omáčkou, přidáme šampaňské a lžíci sójové omáčky a krátce povaříme.
Příloha: rýže nebo se smaženými brambůrky

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka