Florentské roštěnky - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  roštěnky nebo plátky z kýty, 1.5 lžíce másla, 5 dkg slaniny, 1 stroužek česneku, mletý zázvor, citrónová kůra, 1/8 l bílého vína, vývar, sůl, 1/2 lžičky škrobové moučky
Roštěnky naklepeme, okraje nařízneme a osolíme. Protkneme každou 2-3 proužky slaniny. Rozpálíme máslo a roštěnky na obou stranách opečeme. Pak je mírně podlijeme vývarem a polovinou vína, přidáme kousek citrónové kůry, špetku zázvoru, hrubě usekaný česnek a dusíme za občasného obracení do měkka. Šťávu zahustíme zálivkou ze zbytku vína a škrobové moučky a necháme přejít varem. Vyjmeme citrónovou kůru ze šťávy.
Příloha: jemné noky

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka