Hortobáďské hovězí plátky - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 plátky zadního hovězího, 3 lžíce oleje, 4 lžíce hladké mouky, 1 stroužek česneku, 1 lžíce mleté papriky, 1  cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2  zelené papriky, 3  rajčata, majoránka, kmín, sůl
Plátky na okrajích nařízneme, naklepeme a osolené obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej, plátky po obou stranách prudce opečeme, vyjmeme je a dáme stranou. Na oleji v pánvi zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, kmín, majoránku, krátce zamícháme. Přidáme protlak, krátce osmahneme, podlijeme a přidáme maso. Dusíme zvolna pod pokličkou, mírně podléváme. K masu přidáme na nudličky nakrájené papriky a spařená, oloupaná a rozkrájená rajčata.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka