Hovězí hranolky v pepři - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg zadního hovězího, 20 dkg sójové omáčky, 2 dl vína šao-sing, 1 špetka strouhaného zázvoru, 1  badyán, 1 lžička moučkového cukru, 1/2 lžičky wei-su, 1 malá cibule, 1 špetka mleté skořice, sůl, olej na smažení, mletý pepř
Předem si připravíme nálev ze sójové omáčky, vína, wei-su, zázvoru, cukru, malé cibule, hvězdičky badyánu a vody. Tento nálev uvedeme do varu a vložíme do něj opraný a očištěný váleček hovězího masa. Nálev dolijeme vodou tak, aby maso bylo zcela ponořeno. Na mírném ohni necháme maso vařit do změknutí. Po uvaření maso vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme po vlákně na plátky 1 cm silné. Vložíme do rozpáleného oleje a 2 minuty smažíme. Současně s masem podáváme v miskách směs pepře se solí, ve které se hranolky namáčejí.
Nálev od vaření přecedíme a uložíme do chladna. Hodí se k dochucení polévek nebo omáček.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka