Hovězí kostičky v zelenině - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg hovězího roštěnce, 2 lžíce škrobové moučky, olej, 1  květák, 1  pórek, 1 středně velká karotka, 5 dkg sterilovaného hrášku, 1  vejce, mletý pepř, sůl, glutasol,  špetka zázvoru, 5 lžic desertního vína, 1 lžíce vinného octa
Očištěné maso nakrájíme na kostičky a promícháme s vejcem, polovinou škrobu a solí. Necháme odležet. Očištěný květák a karotku povaříme ve slané vodě a propláchneme studenou vodou. Květák rozebereme na růžičky a karotku nakrájíme spolu s košťály květáku na nudličky, pórek na plátky. Z vína, vývaru, glutasolu a zbytku škrobu připravíme zálivku. Maso zprudka opečeme ve větším množství oleje, tuk zčásti slijeme a přidáme zeleninu. Podusíme, přidáme špetku pepře a zázvoru, sůl a ocet, zalijeme připravenou zálivkou a znovu krátce podusíme. Při podávání zakápneme pokrm sójovou omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka